Takmičenje u pripremanju riblje čorbe, Trubarevački kotlić 2025 održaće se u subotu, 19.jula. Na trubarevačkoj strani bovanskog jezera, majstori riblje čorbe takmičiće se i ove godine za titulu najboljih, pehare i medalje.
Takmičenje počinje ujutru od 9 časova, „degustiranje“ čorbe od strane tročlanog žirija očekuje se oko 13:00 časova, dok je proglašenje pobednika rezervisano za 14:00. Nakon dodele pehara u obliku ribe, druženje na obali se, uz živu svirku, nastavlja do večernjih sati.
Bratislav Marković, predsednik mesne zajednice Trubarevac, koja je inicijator i organizator ovog jedinstvenog takmičenja u sokobanjskoj opštini, zadovoljan je odazivom ekipa i tokom priprema:
„Očekujemo oko 15 do 20 ekipa, to je neki standardni broj koji se prijavi za takmičenje svih ovih godina. Mi smo obezbedili drva za loženje vatre, a sav ostali potreban materijal, ribe, začine i pribor za kuvanje, donose takmičari svako za sebe. Pored pehara, medalja i diploma za prva tri mesta, dodeljujemo i zahvalnice svim učesnicima“.
Takmičarima je bitna i pobeda i osvajanje neke od medalja, ali pre svega, na prvom mestu je druženje u prelepom ambijentu Bovanskog jezera. Do subote je ostalo još malo vremena, ali nije kasno za prijavu. Ekipe se mogu prijaviti kod predsednika MZ Trubarevac, Marković Bratislava, na telefon 069 4838416.
Organizator Trubarevačkog kotlića je mesna zajednica Trubarevac, uz podršku lokalne samouprave Sokobanja.
foto plakat, arhiva Sportskog saveza Sokobanja i MZ Trubarevac
Svi mediji koji preuzimaju vesti ili fotografije sa našeg portala dužni su da jasno navedu izvor. U slučaju prenosa integralne vesti, obavezno je dodati izvor i postaviti link ka originalnom članku. Hvala što poštujete autorska prava i doprinosite transparentnom informisanju!