Mužinac najbolji u Trubarevcu – održan Trubarevački kotlić 2025

Od 18 ekipa iz raznih krajeva Srbije, Zaječara, Aleksinca, Prokuplja i same Sokobanje, ekipa  mesne zajednice Mužinac svojila je prvo mesto i ponela pehar za najbolju riblju čorbu pripremljenu na manifestaciji Trubarevački kotlić 2025.

„Utisci su nam dobri, iskreno, očekivali smo neko mesto od prva tri. Mi smo redovni učesnici kotlića u Trubarevcu, ovo nam je treći put da osvajamo prvo mesto.“

Pokušali smo da saznamo sastojke mužinačkog kotlića koji redovno odnosi pehar iz Trubarevca,   ekipa je nešto otkrila ali je sačuvala tajnu recepta pobedničke čorbe:

„Najbitnije je da uvek bude dobra riba za kotlić, bez dobre ribe nema ni pobede ni pehara. Više vrsta naravno, sada smo stavili tri vrste. I nešto od začina ali to je naša mala tajna“.

Drugo mesto osvojila je ekipa „vila Emili“ iz Trubarevca, a treće Udruženje građana „Mirovčice“ iz Mirova.

Oni su dobili medalje, diplome i pehare, a sve ostale ekipe zahvalnice za učešće na manifestaciji.

 

Ekipa domaćina, mesne zajednice Trubarevac, nije učestvovala u takmičenju, ali je kuvala kazan riblje čorbe i kazan gulaša za goste i posetioce  Trubarevačkog kotlića.

Ispred lokalne samouprave, koja je, kao i uvek,  podržala održavanje manifestacije, prisutne je pozdravila i pobednicima dodelila pehare i medalje, Ana Milanović, članica opštinskog veća:

„Osamanest ekipa je prijavilo učešće na manifestaciji i ima ih iz raznih mesta, što nas posebno raduje. Veliki broj je i sa teritorije naše opštine. Žiri je imao težak zadatak da izabere najbolje, ali su zato svi dobili zahvalnice za učešće. Atmosfera je pozitivna od ranog jutra, sada se zahuktava, nakon proglašenja pobednika, kreće žurka sa muzikom uživo i ja svima želim dobar provod“.

   

Plaža na trubarevačkoj strani jezera, proširena i posipana šljunkom, bila je puna i učesnika i ljubitelja riblje čorbe, ali i kupača i ljubitelja Bovanskog jezera. Hladovine ispod drveća zauzeli su  učesnici sa stolovima i kotlićima, a ispod trščanih suncobrana baškarili su se turisti i kupači.

 

Nekima riblja čorba nije bila dovoljna pa se okretalo i prase na ražnju i pripremao roštilj.

 

U svakom slučaju, Trubarevački kotlić je još jednom uspešno okupio prijatelje sa svih strana na druženje i dobar provod pored Bovanskog jezera.

 

 

 

foto BanjskiŽurnal

 

Svi mediji koji preuzimaju vesti ili fotografije sa našeg portala dužni su da jasno navedu izvor. U slučaju prenosa integralne vesti, obavezno je dodati izvor i postaviti link ka originalnom članku. Hvala što poštujete autorska prava i doprinosite transparentnom informisanju!